Wie

levi_big.png

Levi

Parcours

In 2011 studeerde ik af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Gentse universiteit. Daags na afstuderen begon ik mijn professionele carrière. Ik vergezelde Dhr. Koen De Weerdt (praktijkassistent opleiding UGent) in Zwalm en trad bij in de groepspraktijk in Gent van Dhr. Bart Vanthillo (praktijkassistent UGent sinds 1991, kerndocent postgraduaatopleiding sinds 1996). Het jaar daarop combineerde ik werk met studies. Na het doorlopen van de postgraduaatopleiding "Musculoskeletale Kinesitherapie" mocht ik mezelf officieel manueel therapeut noemen. In het academiejaar 2014-2015 begon ik als praktijkassistent aan diezelfde universitaire opleiding. In januari 2013 was de tijd rijp om een eigen kabinet te starten, in het hartje van Zingem. Katrijn Decaluwe en Lise Merchiers zijn er als collega's snel bijgekomen. Zij zorgen beide voor een opvallende meerwaarde in de praktijk. Meer leest U over hen hieronder. Sinds augustus 2018 ik als docent voor het vak ''Neurologische revalidatie'' - alles omtrent zenuwuitstraling en dergelijke - in het postgraduaat.

Extra

Al tijdens mijn laatste studiejaar werd ik lid van de bestuursraad van de lokale kine-kring (Axxon). In november 2013 nam ik de rol als voorzitter op voor de regio Oudenaarde-Ronse. Een van mijn persoonlijke doelen is levenslang studeren. Sinds mijn afstuderen volg ik dan ook op regelmatige basis erkende opleidingen en congressen. De laatste gevolgde bijscholingen handelden over o.m. manuele therapie, hypermobiliteit, pijn an sich en Dry Needling (Zie ook bij de pagina ''Links''). Over het onderwerp ''Piriformis Syndroom'' geef ik geregeld voordrachten. Ik voldoe aan alle kwaliteitscriteria opgesteld door het RIZIV. Daarom komt mijn naam in het groen als je me terugvindt de site www.kinesitherapie.be. Het spreekt voor zich dat ik als kinesitherapeut een natuurlijke interesse heb voor allerlei sporten. Zowel bij squash, voetbal, golf, dans en basketbal fungeerde ik in professionele context. In het basketbal begeleidde ik op regelmatige basis de eerste ploeg van Waregem (2e nationale). Elk jaar volgen vijfde- en dus laatstejaarsstudenten van de Universiteit Gent mee in de praktijk. Het wordt zo geregeld dat er nooit 2 stagiairs vlak na elkaar hun stage doorlopen.

Katrijn

Profiel

In 2012 ben ik afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de universiteit van Gent. Kort daarna startte ik de postgraduaatopleiding manuele therapie die ik combineerde met werken in een zelfstandige praktijk. Na het afronden van deze studies begon ik als praktijkassistent anatomie aan de vakgroep medische basiswetenschappen aan de universiteit van Gent. Binnen deze functie begeleid ik lessen anatomie aan de richtingen geneeskunde, kinesitherapie, logopedie, biomedische wetenschappen en tandheelkunde. Het is een zeer relevante aanvulling op de praktijk, aangezien ik mijn inzicht in de menselijke anatomie blijf verruimen. Ik ben ook actief als bestuurslid van de lokale kinesitherapeutenkring Oudenaarde-Ronse. Dit geeft me de kans om permanente navormingen te organiseren zodat ik op de hoogte ben van nieuwe inzichten of technieken binnen ons beroep. Daarnaast volg ik op regelmatige basis erkende opleidingen. Zo volbracht ik reeds een cursus medische oefentherapie en ademhalingskinesitherapie bij volwassenen, kinderen en baby’s.
lise_big.png

Lise

Traject

In 2011 startte ik met de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent en 5 jaar later behaalde ik mijn diploma in de afstudeerrichting Musculoskeletale aandoeningen (sportkinesitherapie). Tijdens de zomers van 2014 en 2015 deed ik vakantiewerk in het revalidatiecentrum van het Sint-Elisabethziekenhuis van Zottegem en werkte daar met patiënten met neurologische en locomotorische aandoeningen. Na het afronden van mijn studies combineerde ik een jaar praktijkervaring met de postgraduaatopleiding Manuele Therapie te Gent. Deze specialisatie betekent een meerwaarde voor het behandelen van nek- en rugklachten, door het aanleren van aanvullende onderzoeks- en behandeltechnieken waaronder bv. manipulaties. In 2018 volgde ik het opleidingstraject Dry Needling te Gent, waarbij het de bedoeling is om spanningspunten in spieren aan te prikken en op die manier de desbetreffende spier te ontspannen en aanwezige uitstralingspijnen te verhelpen. Ik woon regelmatig lezingen bij en zal om mezelf in de toekomst blijven bijscholen om op de hoogte te blijven van de laatste updates in de wereld van de kinesitherapie.
praktisch_wide.jpg

Zoeken