Wie

levi_big.png

Levi

Parcours

In 2011 studeerde ik af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Gentse universiteit. Daags na afstuderen begon ik mijn professionele carrière. Ik vergezelde Dhr. Koen De Weerdt (UGent) in Zwalm en trad bij in de groepspraktijk in Gent van Dhr. Bart Vanthillo (UGent, kerndocent postgraduaatopleiding). Het jaar daarop combineerde ik werk met studies. Na het doorlopen van de postgraduaatopleiding "Musculoskeletale Kinesitherapie" mocht ik mezelf officieel manueel therapeut noemen. In het academiejaar 2014-2015 begon ik als praktijkassistent aan diezelfde universitaire opleiding. In januari 2013 was de tijd rijp om een eigen kabinet te starten, in het hartje van Zingem. Katrijn Decaluwe en Lise Merchiers zijn er als collega's snel bijgekomen. Zij zorgen beide voor een opvallende meerwaarde in de praktijk. Meer leest U over hen hieronder. Sinds augustus 2018 ik als docent voor het vak ''Neurologische revalidatie'' - alles omtrent zenuwuitstraling en dergelijke - in het postgraduaat.

Extra

Al tijdens mijn laatste studiejaar werd ik lid van de bestuursraad van de lokale kine-kring (Axxon) van de regio Oudenaarde-Ronse . Van 2013 tot 2023 nam ik de rol als voorzitter op voor de regio Oudenaarde-Ronse. Ik volg graag en zeer frequent erkende opleidingen. De laatste gevolgde bijscholingen handelden o.m. over zenuwaandoeningen, de bewegingsdriehoek en pijn an sich (Zie ook bij de pagina ''Links''). Over de onderwerpen ''Het Piriformis Syndroom'', "Het Radiculair Syndroom" en "Taal in de kinesitherapeutische praktijk" geef ik geregeld voordrachten in Vlaanderen en Nederland. Ik voldoe aan alle kwaliteitscriteria opgesteld door het RIZIV. Daarom komt mijn naam in het groen als je me terugvindt de site www.kinesitherapie.be. Elk jaar volgen vijfde- en dus laatstejaarsstudenten van de Universiteit Gent mee in de praktijk. Het wordt zo geregeld dat er nooit 2 stagiairs vlak na elkaar hun stage doorlopen.

Katrijn

Profiel

In 2012 ben ik afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de universiteit van Gent. Kort daarna startte ik de postgraduaatopleiding manuele therapie die ik combineerde met werken in een zelfstandige praktijk. Na het afronden van deze studies begon ik als praktijkassistent anatomie aan de vakgroep medische basiswetenschappen aan de universiteit van Gent. Binnen deze functie begeleid ik lessen anatomie aan de richtingen binnen de faculteit gezondheidswetenschappen. Het is een zeer relevante aanvulling op de praktijk, aangezien ik mijn inzicht in de menselijke anatomie blijf verruimen. Ik ben ook actief als bestuurslid van de lokale kinesitherapeutenkring Oudenaarde-Ronse. Dit geeft me de kans om permanente navormingen te organiseren zodat ik op de hoogte ben van nieuwe inzichten of technieken binnen ons beroep. Daarnaast volg ik op regelmatige basis erkende opleidingen. Zo volbracht ik, naast mijn postgraduaat manuele therapie, ook reeds een cursus medische oefentherapie, een cursus ademhalingskinesitherapie ter behandeling van RSV bij baby’s en jonge kinderen en een cursus Mulligan-therapie.
lise_big.png

Lise

Traject

In 2016 studeerde ik af als kinesitherapeute, met als afstudeerrichting musculoskeletale kinesitherapie. Sindsdien ging ik aan het werk als zelfstandig kinesitherapeute in groepspraktijken. Ik behaalde in 2017 de bijzondere beroepsbekwaamheid manuele therapie en in 2018 het diploma dry needling. Ik volg nog steeds regelmatig bijscholingen om up-to-date te blijven in de wereld van de kinesitherapie.  Ik werk op dit moment sinds de zomer van 2017 halftijds in de praktijk te Zingem en startte dit jaar ook mijn eigen praktijk op in het verre Essen. 
Ik doel op een breed publiek van jong tot oud, inactief tot sportief.  U kan bij mij terecht voor algemene revalidatie, spier-en gewrichtsproblemen, manuele therapie en dry needling. Verder volgde ik bijscholingen i.v.m. pre- en postnatale revalidatie, de Mulligan-therapie, schouderrevalidatie, chronische pijn...
praktisch_wide.jpg

Zoeken